За СИКА

СИКА е семејна компанија, чии почетоци датираат од 1972 година. Најпрво со услужна дејност за мелење на зачинска црвена пиперка, за да во 1990 година започнеме со производство и продажба на сопствен бренд на зачинска мелена пиперка и буковец, кои набрзо стануваат препозналив бренд на пазарот и синоним за квалитет, низ кои се испреплетуваат традицијата, искуството и желбата да се создаде производ со уникатен и хармоничен вкус.

Во 2001 година изградивме современ погон за сушење на овошје и зеленчук со капацитет од преработени 10.000 кг. Свежа суровина за 24 часа.

Горди сме што веќе трета генерација од нашето семејно стебло ја продолжува традицијата за производство и продажба на производи со висок квалитет, градење добри односи со потрошувачите, промоција и продажба на постојните пазари, како и изнаоѓање на нови.
piperce
Процес на
ПРОИЗВОДСТВО
Зачините се произведени од одбрани најквалитетни сорти македонска пиперка. Пиперката се преработува во современ погон за сушење по сите светски стандарди.
ПРОДАЖНИ МЕСТА

Секаде до вас
ЗАЧИНИ СИКА

Тинекс
Рамсторе
zur
vivafresh
Vero
reptil
lanoi
Granap
gigotrejd